Ιστολόγιο

Πως θα διαλέξω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο

Αν είστε έτοιμοι να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, διαβάστε μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε προτού δώσετε οποιαδήποτε χρήματα στον πωλητή. Μελετήστε καλά αυτά που γράφουμε και εφαρμόστε τα κατά γράμμα.

Εκτός των κανόνων που αναφέρουμε παρακάτω, προτείνουμε να αποφύγετε την αγορά μεταχειρισμένου που έχει υπερβεί τα 200.000 χιλιόμετρα καθώς είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε μηχανολογικά προβλήματα από τον πρώτο κιόλας χρόνο. Προτιμήστε αυτοκίνητα με 4, 5, 6 χρόνια. Αυτά δεν έχουν πια την ίδια αρχική αξία, αλλά δεν μπορούν να θεωρηθούν και παλιά.

 

Ασφάλειες αυτοκινήτων: Νομοθεσία, υποχρεώσεις και υπολογισμός ασφαλίστρων

ασφαλειες αυτοκινήτων μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Αν σκοπεύετε να αγορασετε κάποιο από τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα των αγγελιών μας καλό είναι να γνωρίζετε τι προβλέπει ο νόμος για τις ασφάλειες των αυτοκινήτων καθώς η ασφάλιση είναι ουσιαστικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε! Παρακάτω, παραθέτουμε τους κανόνες και την τρέχουσα νομοθεσία.
 

 

Χαμηλότερη φορολογία για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

μεταχειρισμένα αυτοκίνητα φορολογία

Πολύ πιο οικονομική γίνεται πλέον η απόκτηση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, καθώς θεσπίζονται συντελεστές απομείωσης της φορολογητέας αξίας (0,30 για κάθε 500 χιλιόμετρα), ενώ μειώνονται τα τέλη ταξινόμησης που επιβάλλονται στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Παράλληλα, υπάρχει πλέον απαλλαγή από τον φόρο πολυτελείας για τα μεταχειρισμένα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Φθηνά και οικολογικά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Φθηνά και οικολογικά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Στην εποχή της κρίσης, η αγορά ενός καινούριου αυτοκινήτου με χαμηλούς ρύπους και πράσινη τεχνολογία είναι απαγορευτική. Υπάρχουν όμως πολλές ευκαιρίες στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, όπου μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα κάποιο αμάξι «πράσινης» τεχνολογίας σε αρκετά χαμηλή τιμή.

 

metaxeirismena.org: Το google των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Ψάχνεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο;

Βρες τώρα το αμάξι που σου ταιριάζει ψάχνοντας ανάμεσα σε χιλιάδες αγγελίες που καταχωρούνται στο metaxeirismena.org, στην πρώτη και μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα της χώρας. Κάθε λεπτό που περνάει καταχωρείται και μια νέα αγγελία, κάθε μέρα θα βρεις εκατοντάδες νέες αγγελίες και κάποιο αυτοκίνητο από αυτά μπορεί να είναι το κατάλληλο για εσένα και την τσέπη σου.